HarderwijkAanpak

Lever tussen 31 augustus en 28 september uw oude elektrische apparaten, zoals een kapotte föhn of spaarlamp, of klein chemisch afval, zoals oude verfresten, in bij het chemodepot. Dan maakt u kans op één van de drie nieuwe e-readers. Na 28 september worden de drie prijswinnaars bekend gemaakt..

Het chemodepot van de gemeente Harderwijk is verhuisd naar een nieuwe locatie. Vanaf zaterdag 31 augustus kunt u oude elektrische apparaten en klein chemisch afval gratis afgeven aan de Daltonstraat 23. Hier is ook het afvalbrengstation gevestigd. Ook verwijderde fietsen worden opgeslagen aan de Daltonstraat. Bij het fietsendepot kunt u tegen betaling uw verwijderde fiets terug halen.

Recyclen voor nieuwe grondstoffen
Van alle elektrisch speelgoed dat per jaar wordt weggegooid, wordt minder dan een kwart apart ingeleverd. Driekwart komt bij het gewone afval terecht. Elektrische apparaten kunnen we al voor 75% tot 90% recyclen. Spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%. Recyclen is belangrijk! Hierdoor behouden we de grondstoffen voor volgende generaties en hoeven we minder grondstoffen te onttrekken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Lever daarom oude apparaten en ander chemisch afval in bij het chemodepot.


Chemodepot Hardewrijk
Daltonstraat 23
Open
werkdagen van 13.00 tot 16.oo uur 
zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.


Gewoon Doen

Nieuws Harderwijk

Sociaal

Veiligheid

Economie

Fysiek

Netwerk