HarderwijkAanpak

houtwal garage p14 HarderwijkVanaf november 2013 worden de openingstijden van de Houtwalgarage verruimd. De parkeergarage Houtwal is dan open op zaterdag vanaf 7.30 uur, zondag vanaf 12.00 uur en alle dagen tot 22.00 uur. Dit geldt ook tijdens de feestdagen. Het uitrijden van de parkeergarage Houtwal blijft 24 uur per dag en gedurende 7 dagen in de week mogelijk. De verruiming van de openingstijden van de parkeergarage Houtwal en de verruiming betaald parkeren wordt ingezet als een proef en duurt tot 1 januari 2016.

.

 

 Parkeercapaciteit en parkeerbehoefte Vitringasingel - Donkerstraat
Aanleiding voor de ruimere openingsstelling is dat de parkeercapaciteit in het gebied Vitringasingel-Donkerstraat in de avonduren onder druk staat. Mede door de aanwezigheid van de vergunninghouders bewoners in dat parkeergebied. Ook op feestdagen is er een tekort aan parkeercapaciteit in de Binnenstad wanneer de parkeergarage Houtwal is gesloten. Het aanbod van meer parkeercapaciteit draagt positief bij aan het versterken van de Binnenstad. De verruiming op zaterdagochtend om 7.30 uur in plaats van 8.30 uur voorziet in een parkeerbehoefte van onder andere de (vroege) bezoekers van de weekmarkt. Ondernemers kunnen de ruimere openingstijden bijvoorbeeld koppelen aan creatieve acties voor hun klanten.

 Evenwichtige betaalplicht voor alle parkeerterreinen
Naast het ruimer openstellen van de parkeergarage wordt ook de betaalplicht voor de overige parkeerlocaties in de Binnenstad en aan de Boulevard gelijk getrokken. Het voorstel betekent een evenwichtige betaalplicht (uniformiteit) over het centrum voor alle terreinen. Verder worden de extra kosten, waaronder extra toezicht-, beheers- en onderhoudskosten hiermee gedekt.

 Bezoekerspas
De bewoners van de Binnenstad krijgen de mogelijkheid aangeboden om met een bezoekerspas hun bezoek in de avonduren gratis te laten parkeren. Dit als compensatie voor het wegvallen van de mogelijkheid van het gratis parkeren in de avonduren. De oplossing zorgt voor draagvlak voor de invoering van het verruimen van het betaald parkeren en komt tegemoet aan de wens van de bewoners Binnenstad.

 

Parkeerterrein Waltoren
Het parkeerterrein Waltoren is ingericht als een parkeerterrein voor bewoners met een vergunning. Uitzondering zijn tien parkeerplaatsen voor kort parkeren. Voor die plekken is overigens de maximale parkeerduur gewijzigd van drie uur naar een uur. De aangepaste parkeerduur sluit beter aan bij het gewenste parkeergedrag op het parkeerterrein Waltoren. En het voorziet daardoor in een behoefte. Een parkeeralternatief, op korte loopafstand, voor parkeren langer dan een uur, is mogelijk in de parkeergarage Houtwal.

 


Gewoon Doen

Nieuws Harderwijk

Sociaal

Veiligheid

Economie

Fysiek

Netwerk