HarderwijkAanpak

Flyer opvoedweek theater

Van 7 tot 13 oktober 2013 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week weer volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien. Een positieve benadering staat daarbij voorop. Thema voor de Week van de Opvoeding 2013 is ‘Word spelenderwijs!’.

.Met deze keuze sluit de Week van de Opvoeding aan bij het thema sport en spel van de Kinderboekenweek 2013, die in dezelfde periode valt.

Word spelenderwijs!
Spelenderwijs ontdekken kinderen de wereld om zich heen. Dat is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Of het nu gaat om hun ontwikkeling, het omgaan met vriendjes en vriendinnetjes of wat het betekent om onderdeel te zijn van de maatschappij; het is belangrijk om kinderen de ruimte te bieden om vol verwondering te verkennen, te experimenteren en te ervaren.

Door mee te gaan in hun spel en belevingswereld – thuis, buiten of online - , sta je als opvoeder op een andere manier in contact met een kind. Daar word je beiden ongetwijfeld wijzer van! In de opvoeding van kinderen kan samen spelen dus veel opleveren. Maar bovenal is samen spelen leuk. Trouwens: voor ouders kan het helpen als zij opvoeden en zorgen voor het gezin ook af en toe als een spel blijven zien. Want creativiteit, improvisatie en vooral plezier, helpt je als ouder bij de uitdagingen die je ongetwijfeld als gezin tegenkomt. Door met je kind mee te groeien en in te spelen op steeds weer nieuwe opvoedkwesties en opgroeisituaties, ontwikkel je je als ouder en als persoon. Ook dat maakt je wijzer!
Harderwijk


In Harderwijk organiseren het CJG en ZorgDat een aantal activiteiten, in september is het programma bekend en wordt het gepubliceerd. Maar belangrijker is wat Harderwijkers zelf kunnen doen! Hoe maakt u opvoedthema’s bespreekbaar in uw straat of buurt of school? Welke activiteiten zijn daar geschikt voor?
Inspiratie

 Op de site van de week van de opvoeding kun je ideeen vinden voor activiteiten die je zelf kunt organsieren. www.weekvandeopvoeding.nl
 Praat over opvoeden in jouw buurt en straat met andere buurtbewoners of bewonersorganisaties, kom samen tot goede ideeen. Word spelenderwijs!


Neem contact op met Renee Siderius (CJG) of Carolien Jansson (ZorgDat)
voor tips en tools.

Contactgegevens CJG Harderwijk:           Contactgegevens ZorgDat:

Renée Siderius                                        Carolien Jansson

Wethouder Jansenlaan 200                       Gelreweg 4

3844 DG Harderwijk                                 3843 AN Harderwijk

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

088-443 3403                                          0341-434656


Flyer opvoedweek 2013-ww

 


Politiek