Uitnodiging voor stadsconferentie ‘Vertrouwen in burgers’

Harderwijk Centraal
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Ver houden de buurten en straten leefbaar, volksvertegenwoordigers en overheidsinstanties bij de les, vernieuwen de samenleving met hun ideeën en initiatievenen geven het beleid draagvlak. {jcomments on}
Kortom actief burgerschap zorgt voor een prettige samenleving..


Het onderwerp ‘Burgerschap’ als uitgangspunt voor maatschappelijke sturing en fysieke inrichting, staat op de agenda van de gemeenteraad en het college van B&W. Gemeente Harderwijk organiseert daarom op dinsdag 23 oktober 2012 een stadsconferentie met het thema ‘Vertrouwen in burgers’.

De conferentie is de start voor het proces om een visie op ‘burgerschap’ ontwikkelen. En heeft het doel om nieuwe inzichten te verkrijgen, kennis en ervaringen tussen de wetenschap en de lokale samenleving bij elkaar te brengen.

Op het programma staat onder andere een lezing over burgerschap door prof. dr. Pieter Winsemius. Daarnaast zijn er workshops waarin de deelnemers met elkaar over het onderwerp van gedachten kunnen wisselen. De werkconferentie wordt geleid door dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske.

Aanmelding en informatie
Inwoners van Harderwijk en Hierden kunnen deelnemen aan deze stadsconferentie. Aanmelding
kan via Sanne Smit, beleidsmedewerker, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vóór 15 oktober aanstaande.
Het aantal plaatsen voor deelname aan deze conferentie is beperkt.

Meer informatie over de stadsconferentie zie www.harderwijk.nl of via de heer Abbas Lotfohalian beleidsadviseur, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.