Faillissement TSN Thuiszorg een feit

algemeen nieuws
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
De afgelopen maanden hebben de door de rechtbank ingestelde bewindvoerders tal van gesprekken gevoerd met overnamekandidaten, gemeenten en andere belanghebbenden. Doel hierbij was en is continuïteit van zorg met maximaal behoud van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van TSN Thuiszorg. Ook nu het faillissement is uitgesproken zullen deze gesprekken voortduren.

 

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, heeft woensdag 16 maart het faillissement uitgesproken van TSN Thuiszorg. Het bedrijf verkeerde al sinds 30 november 2015 in een staat van surseance van betaling. Dit raakt circa 10.000 medewerkers die huishoudelijke hulp aan ruim 40.000 cliënten leveren. De Verpleging en Verzorging en de Woonzorgcentra van TSN vielen buiten de surseance en worden ook niet geraakt door dit faillissement. De financiering van deze activiteiten komt niet vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).


De rechtbank heeft de beide bewindvoerders Daniels en van der Hel aangesteld als curatoren. Zij benadrukken dat de dienstverlening van TSN Thuiszorg de komende zes weken gewoon doorgaat. De salarissen zullen gedurende deze periode betaald worden door het UWV.

Door deze inspanningen hebben inmiddels circa 4.500 werknemers zicht op een nieuwe baan met behoud van arbeidsvoorwaarden bij andere aanbieders van thuishulp. De bewindvoerders hebben goede hoop dat dit aantal de komende weken nog verder oploopt.

Alle medewerkers van TSN Thuiszorg zijn eerder deze week op de hoogte gebracht van het faillissement en de gevolgen daarvan voor hen.