Samen de armoede te lijf

Harderwijk Centraal
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

De afgelopen tijd is in Nederland, en ook in Harderwijk, de armoede sterk toegenomen. Niet alleen de Voedselbank bevestigt dat vermoeden, maar ook de dak- en thuislozenopvang en de Sociale Dienst bevestigen dat..

Tijd voor actie!
Door het hele land starten projectgroepen die aan de slag gaan met armoede. Zo gaat in Harderwijk op initiatief van de gemeente het team “Voor en Door Harderwiekers” van start. Het team bestaat uit mensen die zelf met armoede te maken hebben en die de situatie rondom armoede in Harderwijk in kaart brengen. Het doel is het gesprek over armoede op gang brengen en samen met de mensen die het betreft, knelpunten en oplossingen te bedenken om armoede te lijf te gaan.

Het team zoekt mensen die bereid zijn hun verhaal anoniem te delen tijdens een interview. Er wordt gezocht naar mensen die het financieel niet (meer) redden. Het gaat niet om de hoogte van het inkomen, maar om het feit dat mensen door omstandigheden niet rond kunnen komen.

De uitkomsten van het onderzoek worden op 18 november tijdens een bijeenkomst besproken en overgedragen aan de deelnemers, de gemeente en organisaties.

Bent u bereid om mee te doen?
Neem dan contact op met het team “Voor en Door Harderwiekers” via
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel naar 06 30 39 61 39.
Uiteraard worden de gegevens anoniem en vertrouwelijk verwerkt.
Elke deelnemer ontvangt na afloop een attentie!