Een veilige wijk met Burgernetmail

Veiligheid
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
https://www.burgernet.nl/gemeente/Oost-Nederland/HarderwijkHarderwijk werkt al jaren met Burgernet; een telefoonsysteem waarbij burgers worden opgeroepen om uit te kijken naar vermiste of gezochte personen. Op deze manier heeft de politie veel meer ogen en oren op straat en kunnen vermiste personen sneller gevonden worden of kan de dader van een misdrijf sneller opgepakt worden. Gemeente en politie willen dit succesvolle middel uitbreiden met de introductie van Burgernetmail. 

 

Wat is Burgernetmail?

Op dit moment ontvangen deelnemers aan Burgernet op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Vanaf nu wordt hier e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails attenderen de deelnemers op veiligheidssituaties in de directe leefomgeving. Dit kan variëren van een bericht om extra alert te zijn in verband met een verdachte of onveilige situatie tot de vraag of de deelnemer iets bijzonders heeft gezien rond een bepaald misdrijf in de buurt. Als er een bepaalde actie wordt verwacht van de deelnemers, bijvoorbeeld het treffen van preventieve maatregelen, worden er praktische instructies en tips gegeven. De ontvanger kan per e-mail reageren op de oproep als hij informatie heeft. Hiermee levert de burger een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk.

 

Meer ogen en oren
De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Zij werken hierbij graag samen met de inwoners. Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten we meer informatie te ontvangen, waardoor we bijvoorbeeld meer inbraken oplossen en weten te voorkomen. De burgers krijgen als dat nodig is ook extra informatie over incidenten die spelen in de wijk.

 

Bent u al Burgernetdeelnemer?
Neemt u al deel aan Burgernet dan hoeft u niets te doen. U wordt automatisch deelnemer aan Burgernetmail. Bent u nog geen deelnemer aan Burgernet, meld u dan nu aan via www.burgernet.nl. Op deze website vindt u uitgebreide informatie over Burgernet en Burgernetmail.

Met vragen kunt u mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

https://www.burgernet.nl/gemeente/Oost-Nederland/Harderwijk